Jdi na obsah Jdi na menu
 


14.-15.5.2011 Čelina T3 (KPOP)

Na závody do Čeliny jsme vyjeli v pátek odpoledne. Těšili jsme se, protože jsme věděli, že se opět setkáme s Ericem Barfootem. Eric Barfoot je president irského klubu ovčáckých psů, rozhodčí ISDS, výborný handler a hlavně úžasná osobnost.

SOBOTA (1.kolo)

Dorazili jsme večer, rozložili stanový tábor u domácích na zahradě a šli do hajan. V sobotu ráno chlapi postavili kvalifikační trať obtížnosti T3. Rozložení tratě bylo dle klasických britských standardů - outrun, lift (vyzvednutí), fetch (přivedení), drive (odhánění), shed (rozdělení, pen (ohrádka), single (oddělení jedné ovce od stáda). Ovce reagovaly na trati celkem fajn až do chvíle, kdy došlo na rozdělování. Mnoho z nás se při rozdělování trápilo a to bez úspěchu.

NEDĚLE (2.kolo)

Druhé kolo závodů bylo obtížnější i přes to, že se stavba tratě nezměnila. Ovce byly opravdu protivné, nérvózní. O to víc nás těší, že se Bess umístila na krásném 3. místě a to byl Bess první závod obtížnosti T3. Jupííííí. Max byl na pěkném 6. místě. Musím říct, že kluci (Martin a Max) byli o moc lepší v rozdělování než tým holek (Pavlína a Bess) :-)))))))

Na 1. místě se umístil Miro Koško s Nickem, druhý byl Tomáš Fajmon s Obelixem. Mezi druhým a třetím místem byl rozdíl pouhých dvou bodů - kluci trénujte, příští závody se uvidí :-))